Timemanagement tools

Home / Timemanagement tools

Actiepunten- lijst

wiedoetwat
Klik op de afbeelding om te downloaden

Een project kan behoorlijk wat onduidelijkheid scheppen, wanneer afspraken niet goed worden afgestemd.

Ons advies: Altijd één persoon een actiepuntenlijst laten invullen tijdens meetings en deze na afloop rond te mailen naar het gehele projectteam. Op deze manier weet iedereen van elkaar wat ze kunnen verwachten.

Drie doelen per dag

driedoelenperdag
Klik op de afbeelding om te downloaden

Collega’s die vragen stellen, managers met nieuwe taken… In de waan van de dag verlies je snel het overzicht van je taken en prioriteiten.

Ons advies: Stel jezelf per dag slechts drie doelen en probeer deze na te streven. Daarbij mag je maximaal 6 uur per dag besteden om deze drie doelen daadwerkelijk te behalen. De overige tijd kun je dan besteden aan kleinere taken, werkzaamheden.

Brainstorm- sessie

brainstormsessie
Klik op de afbeelding om te downloaden

Brainstormsessies; chaotische meetings waar iedereen ideeën mag spugen. Belangrijkste doel is om alle ideeën op een centrale plek te noteren.

Ons advies: stel één verantwoordelijke aan die ideeën noteert en deze met de hele groep naderhand te delen.

De losse eindjes

overzicht losse eindjes
Klik op de afbeelding om te downloaden

Elke dag heb je te maken met lopende zaken waardoor je taken niet kunt afronden. Mogelijke redenen: collega’s die afwezig zijn of het wachten op e-mail van de klant.

Ons advies: Het is goed om al deze lopende zaken, of zoals wij ze noemen ‘losse eindjes’, in kaart te krijgen. Vandaar deze tool waar je deze losse eindjes kunt noteren en doorstrepen wanneer deze niet meer van toepassing zijn.