Druk, druk, druk? Er is iets aan te doen!

Home / Tijdvreters / Druk, druk, druk? Er is iets aan te doen!

Druk, druk, druk? Er is iets aan te doen!

Er viel mij laatst iets op dat ik graag met je wil delen. Als je vroeger iemand vroeg: ‘hoe gaat het?’, kreeg je als standaard antwoord: goed! Tegenwoordig geeft bijna iedereen een ander, maar eensgezind antwoord op dezelfde vraag namelijk: druk! Hoe kan het toch dat we met zijn allen zo druk zijn? Of beter gezegd: dat we ons altijd ‘druk’ voelen?

Wat ik tijdens trainingen hoor, is dat men aan het einde van een werkdag niet heeft kunnen doen wat men eigenlijk had willen doen. “Ik word geleefd door mijn e-mail, mijn collega’s of door mijn telefoon” is een veelgehoorde uitspraak. Dat is vervelend, maar er is echt iets aan te doen!

Hoofd- en bijzaken onderscheiden

In de training Timemanagement leren we hoofd en bijzaken te onderscheiden. Wat zijn eigen doelen, wat de organisatiedoelen? Wat zijn repeterende kerntaken? Maar ook: wat zijn persoonlijke valkuilen? Misschien besteed je onbewust wel heel veel tijd aan zaken die minder relevant zijn om de gestelde doelen te bereiken.

Timemanagement als anti-stress

Druk zijn is voor niemand fijn. Voor de persoon in kwestie niet, voor de collega’s niet en voor de baas niet. Het werkt fijner als er overzicht is. Bijvoorbeeld door middel van een werkstructuur buiten het hoofd zodat het hoofd leeg blijft voor de inhoudelijke klussen. Met de juiste focus je taken uitvoeren dus.

Tips:
– Stel jezelf niet meer dan 2 grote doelen per dag
– Laat in je agenda ruimte open voor lastminute verzoeken: plan ruim.

Het is bewezen dat je je hierdoor niet alleen minder druk voelt, maar ook meer plezier in je werk krijgt.

Weer met plezier naar je werk

Taken afvinken en tevreden naar huis na een werkdag vol uitdagingen. Dat is wat wij in onze cursus Timemanagement de deelnemers leren. Een persoonlijk plan op maat om vervolgens de dag daarna weer met energie te starten. Met plezier naar je werk gaan, dat wil toch iedereen?!

Meer weten over de inhoud van deze training? Neem contact op met Cursus Timemanagement.

suzannehille

Recent Posts